понеделник, 18 юни 2012 г.

Икра(хайвер) от тиквички

Продукти:
3 средни тиквички 
1 голям морков 
2 глави лук 
сол 
смлян черен пипер
чесън 1-2 скилидки
2с.л.доматено пюре
олио
   Лукът и морковът се нарязват на ситно или се настъргват и се задушават в малко олио до омекване. Тиквичките се режат на кубчета,добавят се при лука и леко се запържват. Всичко се пресипва в тенджера, соли се на вкус, слага се черния пипер и се оставя да ври под капак,на много слаб огън 1 час, като от време навреме се разбърква.15 мин. преди края се добавя доматеното пюре и счукания чесън.Леко се охлажда и се пасира до гладко пюре.
   Икрата може да се използва веднага за пряка консумация,а може и да се консервира.Пълни се в малки бурканчета и се заваряват 20мин.



3 коментара:

Светлана каза...

Рецептата е много интересна. Смятам да я изпробвам, а ако се хареса, може и да консервираме :)

Анонимен каза...

Някога имаше такава в консерви и беше страшно вкусна. На всяка цена ще се пробва.

Анонимен каза...

Защо ми гръмнаха моите буркани